Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bär och melon trifle

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ljuvligt god dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna melonen fint. Strö över socker, citronmeliss och pressa över citronsaft. Ställ kallt.
  2. Karamellisera sockret i en stekpanna. Häll upp det på bakplåtsmatta och låt det svalna. Krossa sockret när det svalnat. Blanda med kexen.
  3. Vispa ägg och socker luftigt tillsammans med vaniljstången. Tillsätt mascarpone och citronskal och vispa till en jämn smet.
  4. Bygg upp till en dessert i glas. Börja med melonen i botten. Strö därefter på ett lager kex/sockerblandning. Fyll på med färska bär och toppa med mascaponekrämen.
  5. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.