Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bär under yoghurttäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jordgubbarna och björnbären kan bytas mot ex. hallon, melon, hjortron etc. Frysta bär går bra, se bara till att de får tina så att det mesta av vattnet har runnit av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyll ugnsfasta portionsskålar med bären (skär ned jordgubbarna så att de matchar björnbärens storlek). Täck bären med yoghurt, lämna tomt de sista ca 5 mm upp till kanten.
  2. Strö över råsocher (dosera efter sockerbehov, ju mer desto ”knäckigare”).
  3. Sätt in skålarna i ugnen på plåt strax under grillelementet som är satt på högsta värme.
  4. Ta ut dem efter 1-2 min då täcket har blivit ljusbrunt med några få inslag av mörkare fläckar.
  5. Färdig att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.