Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa brödet

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett matigt och gott bröd. Låt er inte avskräckas av långa jästider. Brödet kräver ingen passning under tiden. Det här är en tung deg så en matberedare är till stor hjälp. Det blir 3 limpor av detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Lägg rågkross och rågmjöl i en bunke och häll kokande vatten över.
  3. Rör om ordentligt och låt stå minst några timmar eller över natten.
  4. Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt den och ättiksprit, sirap och salt till det skållade mjölet.
  5. Arbeta degen och tillsätt vetemjölet successivt. Låt jäsa i ca 2 timmar.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen och forma den till tre limpor.
  7. Lägg dem på tvären i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  8. Jäs övertäckta i ca 30 minuter.
  9. Sätt under tiden ugnen på 175 grader Grädda i ca 1 timme.
  10. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjoli198 1 december 2012

    jag tror jag sökt efter något liknande recept att ha till julbordet, måste testa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.