Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa festpotatisen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på denna spännande och lättlagade potatissallad nästa gång du vill bjuda på en smakrik och annorlunda potatisrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen och lägg den i en stor gryta. Häll på vatten så att de täcks. Koka upp vattnet och koka potatisen mjuk i 25-30 minuter.
  2. Skölj potatisen i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Skala och skär i 2 cm tjocka bitar. Lägg potatisbitarna i en skål och häll över den italienska dressingen. Låt det stå och dra i 10 minuter. Skölj försiktigt spenatbladen och låt dem rinna av ordentligt. Skölj tomaterna och smula sönder fetaosten.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt, salt och peppar i en skål. Skala och hacka den röda löken fint. Låt oliverna rinna av i ett durkslag. Blanda ner lök, oliver, persilja och ringla över majonnäsblandningen. Blanda samman salladen med hjälp av ett par skedar.
  4. Skeda upp potatissalladen i en serveringsskål. Strö över spenatblad, körsbärstomater och fetaost. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.