- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det här är den perfekta bakpotatisen
Instruktioner
- Borsta potatisen väl och pricka skalen med en gaffel. Gnid skalen med lite salt och lägg potatisarna i en långpanna.
- Sätt ugnen på 200 grader och baka potatisarna ungefär en timme till de är färdig och skalen är frasig.
- Ta ut långpannan och dela potatisarna på långden. Gröp ur inkråmet försiktigt och lämna lite kvar innanför skalen.
- Dela kärna ur avodkadon. Gröp ur fruktköttet och blanda det i en skål med potatisinkråmet. Rör ner den pressade citronen och mosa samman blandningen med en gaffel. Tillsätt tofu, vitlök, lök och tomat och blanda väl.
- Fyll hälften av potatiskalen.
Lägg salladsbladen över guacamolen och lägg andra skalhalvan ovanpå dem som ett lock.
- För att göra salsan blandar du tomat , korander, schalottenlök, chilipeppar och pressad citron i en skål. Smaka av med salt och peppar. Garnera potatisarna med koranderkvistar och servera med salsan.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar