Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad potatis med guacamole och salsa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här är den perfekta bakpotatisen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta potatisen väl och pricka skalen med en gaffel. Gnid skalen med lite salt och lägg potatisarna i en långpanna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och baka potatisarna ungefär en timme till de är färdig och skalen är frasig.
  3. Ta ut långpannan och dela potatisarna på långden. Gröp ur inkråmet försiktigt och lämna lite kvar innanför skalen.
  4. Dela kärna ur avodkadon. Gröp ur fruktköttet och blanda det i en skål med potatisinkråmet. Rör ner den pressade citronen och mosa samman blandningen med en gaffel. Tillsätt tofu, vitlök, lök och tomat och blanda väl.
  5. Fyll hälften av potatiskalen. Lägg salladsbladen över guacamolen och lägg andra skalhalvan ovanpå dem som ett lock.
  6. För att göra salsan blandar du tomat , korander, schalottenlök, chilipeppar och pressad citron i en skål. Smaka av med salt och peppar. Garnera potatisarna med koranderkvistar och servera med salsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.