Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad torsk med kantareller och inlagda betor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig torsk som serveras med skogens guld och söta betor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Koka betorna i kokande vatten tills de är mjuk rakt igenom. Häll av och skala betorna.
  3. Koka upp vatten och senapsfrön, lägg i socker och ättika. Vispa så sockret löser sig. Dela betorna på mitten och lägg i en glasburk. Slå lagen över betorna och sätt på ett lock.
  4. Dela torskfiléen i portionsbitar på 200 g vardera. Salta torksen och lägg i en ugnsform. Slå på vin och lägg ner smöret i ugnsformen. Strö oregano över. Baka fisken i ugnen i 20-30 minuter.
  5. Koka upp kycklingbuljong, äppeljuice, kummin och fänkålsfrön. Smaka av med salt. Skala och koka morötterna i buljongen. Låt svalna av i buljongen.
  6. Tvätta svampen i kallt vatten och låt den torka i en handduk. Hetta upp en stekpanna och stek svampen med smör.
  7. Lyft morötterna från buljongen och skär ner dem i slantar. Lägg ner dem i pannan med svampen och tillsätt grädde.
  8. Låt reducera ner i 2-3 minuter under lätt omrörning. Smaka av med senap, salt och peppar före servering.
  9. Servera torksen med inlagda betor, morötter och ev potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.