Saftig torsk som serveras med skogens guld och söta betor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 120 grader.
- Koka betorna i kokande vatten tills de är mjuk rakt igenom. Häll av och skala betorna.
- Koka upp vatten och senapsfrön, lägg i socker och ättika. Vispa så sockret löser sig. Dela betorna på mitten och lägg i en glasburk. Slå lagen över betorna och sätt på ett lock.
- Dela torskfiléen i portionsbitar på 200 g vardera.
Salta torksen och lägg i en ugnsform. Slå på vin och lägg ner smöret i ugnsformen. Strö oregano över.
Baka fisken i ugnen i 20-30 minuter.
- Koka upp kycklingbuljong, äppeljuice, kummin och fänkålsfrön. Smaka av med salt. Skala och koka morötterna i buljongen. Låt svalna av i buljongen.
- Tvätta svampen i kallt vatten och låt den torka i en handduk. Hetta upp en stekpanna och stek svampen med smör.
- Lyft morötterna från buljongen och skär ner dem i slantar. Lägg ner dem i pannan med svampen och tillsätt grädde.
- Låt reducera ner i 2-3 minuter under lätt omrörning.
Smaka av med senap, salt och peppar före servering.
- Servera torksen med inlagda betor, morötter och ev potatis.
Publicerat den
5 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar