Här får fläskfilén puttra färdigt i balsamvinäger som ger köttet en härlig smak. Ratatouillen är en god variant med både vitt vin och kronärtskockshjärtan.
Instruktioner
- Skär bort ev hinnor och synligt fett från fläskfilén. Gnid in filén med salt och peppar. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn fläskfilén runtom. Tillsätt balsamvinäger, sänk värmen och låt filén sjuda 20 minuter.
- Skala och grovhacka löken. Skölj och ansa auberginen och skär den i tärningar. Skala zucchinin, halvera den på längden och kärna ur halvorna. Skär i 1 cm breda skivor. Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Skölj basilikan och hacka bladen fint. Skålla tomaterna, skala och finhacka dem.
- Ta upp fläskfilén från skyn och slå in den i aluminiumfolie. Fräs lök, vitlök, aubergine, paprika och zucchini i olivoljan. Häll över vinet och låt sjuda fem minuter. Dela kronärtskockshjärtanen i halvor eller fjärdedelar. Blanda ner tomater, kronärtskockshjärtan och hackad basilika i grönsakerna. Salta och peppra. Rör om och sjud ytterligare tre minuter.
- Lägg upp ratatouillen på ett fat. Skär fläskfilén i skivor och lägg den ovanpå. Garnera med färska örter och servera. Bröd eller klyftpotatis passar utmärkt till.
Publicerat den
18 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar