Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Balsamicofilé med ratatouille

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Här får fläskfilén puttra färdigt i balsamvinäger som ger köttet en härlig smak. Ratatouillen är en god variant med både vitt vin och kronärtskockshjärtan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort ev hinnor och synligt fett från fläskfilén. Gnid in filén med salt och peppar. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn fläskfilén runtom. Tillsätt balsamvinäger, sänk värmen och låt filén sjuda 20 minuter.
  2. Skala och grovhacka löken. Skölj och ansa auberginen och skär den i tärningar. Skala zucchinin, halvera den på längden och kärna ur halvorna. Skär i 1 cm breda skivor. Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Skölj basilikan och hacka bladen fint. Skålla tomaterna, skala och finhacka dem.
  3. Ta upp fläskfilén från skyn och slå in den i aluminiumfolie. Fräs lök, vitlök, aubergine, paprika och zucchini i olivoljan. Häll över vinet och låt sjuda fem minuter. Dela kronärtskockshjärtanen i halvor eller fjärdedelar. Blanda ner tomater, kronärtskockshjärtan och hackad basilika i grönsakerna. Salta och peppra. Rör om och sjud ytterligare tre minuter.
  4. Lägg upp ratatouillen på ett fat. Skär fläskfilén i skivor och lägg den ovanpå. Garnera med färska örter och servera. Bröd eller klyftpotatis passar utmärkt till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.