Denna underbara banankaka är fylld av härliga pekannötter. Ovanpå den luftiga kakan vilar ett ljuvligt lager söt kolaglasyr och ännu fler nötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa bananerna och hacka pekannötterna. Smöra och mjöla en form, ca 30x20 cm. Vispa socker och smör poröst med elvispen och vispa sedan ner bananerna. Vispa ner ett ägg i taget.
- Sikta ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål. Vispa ner mjölblandningen på medelhastighet i banansmeten till en jämn smet. Vänd ner två tredjedelar av pekannötterna.
- Häll smeten i formen och grädda cirka 50 minuter, använd en provsticka för att se om kakan är klar, stickan ska vara torr. Låt kakan svalna i formen på ett galler.
- Gör glasyren. Blanda muscovadosocker, smör och grädde i liten kastrull och koka upp under omrörning på medelvärme.
- Vispa ner florsocker med en ballongvisp och vispa tills glasyren är jämn och slät. Bred snabbt glasyren i ett jämnt lager över kakan. Strö över resten av nötterna. Låt kakan svalna helt före servering.
Publicerat den
13 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar