Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och pekankaka med kolaglasyr

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Denna underbara banankaka är fylld av härliga pekannötter. Ovanpå den luftiga kakan vilar ett ljuvligt lager söt kolaglasyr och ännu fler nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna och hacka pekannötterna. Smöra och mjöla en form, ca 30x20 cm. Vispa socker och smör poröst med elvispen och vispa sedan ner bananerna. Vispa ner ett ägg i taget.
  3. Sikta ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål. Vispa ner mjölblandningen på medelhastighet i banansmeten till en jämn smet. Vänd ner två tredjedelar av pekannötterna.
  4. Häll smeten i formen och grädda cirka 50 minuter, använd en provsticka för att se om kakan är klar, stickan ska vara torr. Låt kakan svalna i formen på ett galler.
  5. Gör glasyren. Blanda muscovadosocker, smör och grädde i liten kastrull och koka upp under omrörning på medelvärme.
  6. Vispa ner florsocker med en ballongvisp och vispa tills glasyren är jämn och slät. Bred snabbt glasyren i ett jämnt lager över kakan. Strö över resten av nötterna. Låt kakan svalna helt före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.