Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbecuegrillad fläskkarré

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Älskar grillad mat så detta är ett måste som jag ska prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. En stor klotgrill och briketter eller ved. Alternativt en gasolgrill med lock. Blötlagda tunna vedbitar av hickory eller annat lövträd.
  2. Gnid in köttet generöst med kryddblandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Stäm av värmen, drygt 130º är bra starttemperatur. Fördela de glödande briketterna i två högar och i var sin del av grillen. Lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
  3. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna så att den tilllagas med indirekt glödvärme. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Barbecuegrilla först i fyra timmar i 125º - 130º. Slå sedan in fläskkarrén i aluminiumfolie och tillaga i ytterligare en timma. Du behöver inte kontrollera innertemperaturen eftersom tillagningen syftar till att göra köttet så mört att du kan skära det med en gaffel. Tillför nya glödande briketter och rökved var 45:e minut så att värme och rök hålls stabil. Lägg upp karrén på en skärbräda och riv isär karrén i grova strimlor med hjälp av två gafflar.
  4. Jonas spice rub Smula sönder saltflingorna och blanda med övriga ingredienser. Förvara i en burk med lock och låt stå mörkt och svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.