- Serverar: 6 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
Älskar grillad mat så detta är ett måste som jag ska prova.
Instruktioner
- En stor klotgrill och briketter eller ved. Alternativt en gasolgrill med lock. Blötlagda tunna vedbitar av hickory eller annat lövträd.
- Gnid in köttet generöst med kryddblandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Stäm av värmen, drygt 130º är bra starttemperatur. Fördela de glödande briketterna i två högar och i var sin del av grillen. Lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
- Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna så att den tilllagas med indirekt glödvärme. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Barbecuegrilla först i fyra timmar i 125º - 130º. Slå sedan in fläskkarrén i aluminiumfolie och tillaga i ytterligare en timma.
Du behöver inte kontrollera innertemperaturen eftersom tillagningen syftar till att göra köttet så mört att du kan skära det med en gaffel. Tillför nya glödande briketter och rökved var 45:e minut så att värme och rök hålls stabil.
Lägg upp karrén på en skärbräda och riv isär karrén i grova strimlor med hjälp av två gafflar.
- Jonas spice rub
Smula sönder saltflingorna och blanda med övriga ingredienser. Förvara i en burk med lock och låt stå mörkt och svalt.
Publicerat den
21 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar