Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbecuerökt laxfilé på alträ.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till detta recept behöver man en grill med lock och en alträplanka som är gjord för att grilla fisk på. Av denna får laxen en mustig, rökig smak. Glöm ej blötlägga alplankan en bra stund innan, ca 1 timma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg plankan i god tid. Ha en duschflaska med vatten att spraya med om plankan brinner i grillen.
  2. Se till att laxfilén är benfri. Skär ett grovt rutmönster med djupa skåror i laxköttet, ner mot skinnet.
  3. Rubba (gnid in) laxfilén generöst med rubben. Se till att det kommer ner i skårorna. Detta går att förbereda någon timma, eller så, innan ni skall grilla.
  4. När grillen är varm, lägg laxen på alträplattan och placera den på gallret i grillen. På med locket.
  5. Titta till laxen en första gång efter 20 minuter. Tiden varierar efter vilken grill man har. På vår gasolgrill tar det knappt 30 minuter.
  6. Servera med de goda tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.