Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbros rågsiktslimpa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 8 timmar
Skriv ut

Enkel men väldigt god! Godast som nygräddade med smör, ost och ett kallt glas mjölk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken fingervarm. Blanda ihop brun farin och mjölken i köksmaskinen (går lika bra i en bunke), smula ner jästen och rör om tills den lösts upp.
  2. Tillsätt nästan hela påsen med rågsikt och brödkryddan och rör till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa 6-8 timmar under en köksduk. Knåda degen använd lite rågsikt om degen är smetig, dela degen i 6 bitar och rulla varje bit till en boll.
  4. Jäs degen ytterligare i 15 minuter.
  5. Grädda limporna i ugnen i ca 35 minuter och pensla dom med sockervatten när dom är klara.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • annamariasmat 28 november 2010

    Har också bakat samma typ av limpa idag. Tog dock spadet från Kroppkakekoket idag som degspad.

  • Okänd 29 november 2010

    Ska det verkligen vara så mycket som 500 gr. farin?? Hälsningar Gunilla

  • MammaCa 1 december 2010

    Madsan! Det ska vara en hel påse (500g) brunfarin. Jag har provat och ha mindre men den blir inte lika god då! Lycka till med baket! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.