Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbros Schwarzwaldtårta

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En tårta komponerad av mig själv och som har blivit familjens favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal hasselnötkärnorna. Blanda dem väl med vetemjölet och bakpulvret. Äggen och sockret vispas poröst. Rör ner nötterna i äggsmeten. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i ca 30 min i 175-200°.
  2. Dagen före smältes blockchokladen och bres ut i ett lövtunt lager på ett smörpapper, vilket försiktigt läggs in i frysen och får stelna. Dela den kalla nötbottnen i två delar. Använd den ena. Bred chokladsmet (kakao+socker+en skvätt mjölk) och ett litet lager vispad grädde på nötbottnen, lägg marängbottnen ovanpå. Spritsa resten av vispgrädden på kakan och runt kanten. Blockchokladen tas nu fram och den tunna chokladkakan knäcks i oregelbundna bitar som ställs i grädden i ca 45° lutning . Även runt kanterna garneras med de tunna "chokladlöven". Sist skiktas lite kakao över.
  3. Eftersom nötkakan räcker till två tårtor och de färdiga marängbottnarna oftast säljs två och två gör jag oftast två tårtor på en gång.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • johnniej 2 november 2009

    kan tänkas passa mina små barnbarn johnniej

  • Jessica85 20 juni 2010

    Tycker att denna tårta låter supergod och funderar på att göra den i långpanna istället. Gör en egen marängbotten till överdelen men måste väl öka mängden till nötbotten. Ska man göra 1,5 av smeten eller vad kan tänkas bli en bra mängd?

  • AMEK 2 februari 2011

    Har provat att göra schwarzvaldtårta förut men inte riktigt fått till det. Denna variant var mycket enklare. Jag gjorde dock mellanlägg med vaniljkräm, choklad och grädde som fanns på ett annat recept på Matklubben. Det blev succé. Jag gjorde två tårtor och nästan allt gick åt direkt till 10 pers. Även den mest kräsne tårtätaren tog om. Kommer garanterat att göras igen. P.S Jag behövde dock mer än 30 minuter i min ugn.

  • erba 3 februari 2011

    Vad roligt att du gillade den. Jag kommer nu själv att fylla även med vaniljkräm nästa gång för att få lite omväxling. Jag har själv också fått mycket beröm för tårtan när jag bjudit på den. Det verkar som om alla gillar den.

  • annica99 29 augusti 2011

    Jag måste säge att detta var en av de godaste och mest lätt gjorda tårtorna som jag gjort och ätit. Använde båda nötbottnarna och en marängbotten. Kommer garanterat göras igen.

  • erba 29 augusti 2011

    Kul att du gillade den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.