Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basmatiris med kyckling

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Det här är ett recept på hur man kokar basmatiris med kyckling och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg riset i en halvtimme.
  2. Skär kycklingfilé i små fyrkantiga bitar och låt koka i en kastrull fylld med vatten och tillsätt kanel, kardemumma, nejlika, svartpeppar, 7 kryddor, lagerblad och salt.
  3. Värm oljan i en djup stekpanna eller kastrull och tillsätt kycklingbytarna tills de rodnar, sedan tillsätt champinjonerna och rör blandningen tills allt har kokts färdigt.
  4. Häll riset i stekpannan med kycklingbitarna och champinjonerna, tillsätt sedan salt och häll över lite av kycklingvattnet (vattnet i kastrullen där man kokte kycklingen med alla kryddor) tills vattnet stiger 1 cm. Låt vattnet koka upp. Sedan koka riset på svag värme i 15 minuter.
  5. Under tiden rodna pinjenötter i olja. Servera riset med kycklingen i en tallrik med pinjenöttern över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.