Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bearnaisesås gryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

En gryta som är mild och barnvänlig, men otroligt god. Godast är den nästan dagen efter. Receptet följer nedan, men jag höftar alltid lite på ingredienserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttbitarna tillsammans med 2 köttbuljongtärningarna (& hackad vitlök*). När köttet är brynt, så slå på ca 1 liter vatten och på med lock på grytan. Låt koka lätt under den tid du känner för. För mig kokar det alltid i ca 3-4 timmar. Håll koll under tiden om du behöver hålla på mer vatten.
  2. När köttet börjar närma sig klart, så slår du på krossade tomaterna (jag brukar använda krossade tomater med vitlök, och då utesluter jag vitlöksklyftorna). Strimla paprikan tunt. Blanda i paprikan och syltlöken (jag låter paprikan bli nästan sönderkokt, då den smälter så gott i munnen).
  3. Häll allt i en ugnsfast form. Tillred bearnaisesåsen enligt anvisning på förpackning. Jag använder mig utav Knorrs bearnaisesås.
  4. Häll bearnaisesåsen ovanpå grytan. Och in i ugnen i ca 15-20 min. Bearnaisesåsen ska få en fin färg.
  5. Servera med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.