Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berusad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Servera gärna med saffransris stekta mogna matbananer samt grönsallad och njut av den berusande smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i små bitar (i receptet står 68 st bitar) och marinera dem med citronsaft, salt och svartpeppar.
  2. Torka kycklingbitarna, krydda med salt och vitpeppar och bryn dem i olja tillsammans med skalade och skivade vitlöksklyftor.
  3. När kycklingen och vitlöken börjar få färg tillsätter du de gula lökarna, skalade och skurna i bitar. Bryn lite till och häll på vatten och sherry. Låt småkoka underlock i 20 minuter.
  4. Tillsätt oliver, rom och pressad vitlök. koka 20 minuter. Smaka av med vitpeppar.
  5. Garnera med vattenkrase

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.