Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bettans gókaka

(5 kommentarer)  
Bettans gókaka Bettans gókaka
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Bettan är en klasskompis och det var på 70-talet som hon bjöd på denna kaka som sen varit en favorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet till kakan och låt det svalna. Kakan: Vispa ägg socker, tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
  2. Rör sist i mjölken och smöret. Häll i bröad sockerkaksform och grädda ca 45 minuter i 175 grader.
  3. Glasyren: Allt röres ihop och bres på kakan när den kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Evia 30 maj 2008

    Jag bakade denna idag och den var jättegod. Det tyckte hela familjen till och med katten. Den får du full pott för.

  • bikbok 14 juli 2009

    Den låter verkligen god :)

  • kekke46 2 januari 2011

    Hej! Har bakat din otroliga safitiga o porösa goda kaka idag. Kommer att göra den flera gånger. Härifrån får du också en femma. Tack för receptet

  • Cassiopeya 10 februari 2012

    Bakade din kaka för ett tag sen, en enkel och smidig kaka, där man oftast har ingredienserna hemma. Känns lite lyxig trots sin enkelhet. Jag garnerade min kaka med hjärtströssel. Lägger upp en bild, hoppas det är ok :)

  • monicadanell 25 mars 2012

    Bakade din kaka för ett tag sen super god och lättbakad kommer att göra den igen 5 från mej monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.