En ljus champinjonsås och en mörk rödvinssås ger biffen den rätta karaktären av black & white.
Instruktioner
- Dela biffarna i två delar. Rumtemperera köttet i 1 timme. Gör såserna under tiden.
- Champinjonsås:
Fräs skivade champinjoner i en kastrull med smör tills vätskan är klar. Strö över mjölet och späd med grädden under omrörning. Låt såsen koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Rödvinssås:
Fräs hackad lök, tomatpuré och vitpeppar i en kastrull med 1 msk smör under omrörning. Tillsätt vin, vatten, kalvfond och soja och låt koka till hälften återstår. Sila över såsen i en ren kastrull och tryck ur all vätska ur löken. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Blanka av såsen med 1 msk smör.
- Servera biffarna med de båda såserna ovanpå biffarna. Beräknat 2 biffar till varje person. Servera med sallad och någon slags potatis man tycker om.
Publicerat den
4 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar