Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff i rödvinsmarinad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smakrik marinad är utmärkt att möra och smaksätta biffar med. Den kan också användas till hela stekar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa biffarna rena från fett och senor. Skär ett par snitt i biffarna så att marinaden lättare kan tränga in i köttet. Lägg biffarna i en låg form.
  2. Blanda senap, chilisås, vinbärsgelé, vin, citronsaft och pressad vitlök. Häll marinaden över biffarna och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåpet ca 30 minuter, gärna längre. Ju längre köttet marineras desto mer smak får det. Om tiden tillåter så låt det gärna marineras över natten.
  3. Gör iordning en fin grillbädd med vitglödande kol eller värm grillpannan på högsta värme. Pensla grillgallret eller pannan med olja. Grilla biffarna 10 cm från värmen, ca 4 minuter på var sida för rosa kött inuti eller till önskad genomstekning. Pensla då och då med marinaden.
  4. Låt köttet vila 2 minuter innan det ska serveras. Bjud på grönsaker efter eget tycke och smak till köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.