Smakrik marinad är utmärkt att möra och smaksätta biffar med. Den kan också användas till hela stekar.
Instruktioner
- Putsa biffarna rena från fett och senor. Skär ett par snitt i biffarna så att marinaden lättare kan tränga in i köttet. Lägg biffarna i en låg form.
- Blanda senap, chilisås, vinbärsgelé, vin, citronsaft och pressad vitlök. Häll marinaden över biffarna och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåpet ca 30 minuter, gärna längre. Ju längre köttet marineras desto mer smak får det. Om tiden tillåter så låt det gärna marineras över natten.
- Gör iordning en fin grillbädd med vitglödande kol eller värm grillpannan på högsta värme. Pensla grillgallret eller pannan med olja. Grilla biffarna 10 cm från värmen, ca 4 minuter på var sida för rosa kött inuti eller till önskad genomstekning. Pensla då och då med marinaden.
- Låt köttet vila 2 minuter innan det ska serveras. Bjud på grönsaker efter eget tycke och smak till köttet.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar