Lite röksalt och svartpeppar lyfter smaken på den fina biffen som matchas med marinerad sparris, ruccola och en mild sellerikräm plus grillad lime som pressas över köttet.
Instruktioner
- Börja med krämen. Skala selleri och lök och skär i bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet.
- Mixa selleri och lök med citronsaften till ett mos. Rör ner crème fraiche och persilja i moset. Önskas en lösare konsistens tillsätts mer crème fraiche. Smaka av med salt och ev mer pressad citron.
- Gör salladen. Ansa och skala sparrisen och koka den al dente i lättsaltat vatten. Slå av vattnet.
- Mixa kryddor, limejuice och olivolja. Slå dressingen över sparrisen och ställ kallt. Blanda sparrisen med ruccola, parmesan och rostade pinjenötter precis före servering.
- Pensla köttet försiktigt med olja, strö över röksalt och svartpeppar. Grilla biffarna 2-3 minuter per sida. Lägg de halverade limefrukterna med snittsidan nedåt på grillen och grilla ca 1 minut tills ytan börjar karamelliseras.
- Servera köttet med sparrissallad, sellerikräm och några snabbt grillade kvisttomater.
Publicerat den
10 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar