Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med limemarinerad sparris och ruccola samt sellerikräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite röksalt och svartpeppar lyfter smaken på den fina biffen som matchas med marinerad sparris, ruccola och en mild sellerikräm plus grillad lime som pressas över köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med krämen. Skala selleri och lök och skär i bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet.
  2. Mixa selleri och lök med citronsaften till ett mos. Rör ner crème fraiche och persilja i moset. Önskas en lösare konsistens tillsätts mer crème fraiche. Smaka av med salt och ev mer pressad citron.
  3. Gör salladen. Ansa och skala sparrisen och koka den al dente i lättsaltat vatten. Slå av vattnet.
  4. Mixa kryddor, limejuice och olivolja. Slå dressingen över sparrisen och ställ kallt. Blanda sparrisen med ruccola, parmesan och rostade pinjenötter precis före servering.
  5. Pensla köttet försiktigt med olja, strö över röksalt och svartpeppar. Grilla biffarna 2-3 minuter per sida. Lägg de halverade limefrukterna med snittsidan nedåt på grillen och grilla ca 1 minut tills ytan börjar karamelliseras.
  6. Servera köttet med sparrissallad, sellerikräm och några snabbt grillade kvisttomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.