Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med rostade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket gott och mycket enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotfrukterna, tärna och sprid ut över ett väloljat bläck. Ringla över rapsolja och strö över färsk basilika. Rosta på 180 grader.
  2. Finhacka rödlöken , bryn i kastrull slå i kalvfond och 1 dl av vinet.Reducera ner till 75% och red upp med maizenamjöl, slå i resten av vinet låt koka i 5 minuter tills den är blank och fin. Sila av.
  3. Skär upp köttet i tjocka 200 grams bitar. Stek biffarna i smör, krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med de rostade rotfrukterna på en rödvinspegel .
  4. Garnera med en persiljekvist kanske även på med ett kryddsmör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.