En välkryddad biff stroganoff är bland det godaste som finns. Hemligheten är som med alla andra grytor att låta den koka länge på låg värme :)
Fördelen med receptet är att den kan förberedas redan dagen innan servering. Då får den också chans att gotta till sig riktigt.
Smaklig spis!
Instruktioner
- Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar.
Fräs på några minuter.
Sänk värmen och rör ner tomatpuré. Tillsätt vatten + buljongtärningar, timjan, rosmarin, soja samt 2 msk matlagningsvin.
Lägg på locket och låt grytan puttra på låg värme tills köttet är mört, brukar ta minst 2 timmar.
Smaka av och tillsätt ev. mer matlagningsvin.
- Hit går det jättebra att förbereda rätten och den kan med fördel lagas dagen innan servering. Innan servering värms grytan upp igen och cremé fraichen rörs ner. Låt allt bli genomvarmt och strö över hackad persilja.
- Servera tillsammans med ris eller potatis. Gärna med en god sallad och ett gott bröd.
Publicerat den
6 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart god stroganoff!!!!!!!!!!!!
Vanebildande gott! Det borde vara förbjudet att ha så goda grytor här! Busenkelt recept dessutom! Allt gick åt med en gång. Inte ens en lunchlåda fick jag.
Busenkelt och mycket gott! Jag använde svensk högrev som fick puttra i två timmar, extra kryddor två nypor strösocker och två nypor chilipulver. Men, så här i efterhand: Det behövs inga extra kryddor! Kanongott
TOPPEN!!! Kul att du gillade receptet :-) Synd att det inte blev några rester, det brukar vara en hit att ha denna i lunchlådan ;-)
Så himla gott recept...kan dock rekommendera att öka mängden vin och det blir ännu godare... Tusen tack om inget annat!
Toppen att receptet gick hem :) Ja absolut kan man öka mängden vin... Allt efter eget tycke o smak ;) Jag kan även rekommendera att byta ut det röda vinet mot Sherry. Också det en riktig hit:)
ser gott ut, går det att frysa?
Vet inte hur det funkar med att frysa in en gryta som det är creme fraiche i??? Nån annan kanske vet? Onm du ska frysa ín hela grytan så rekommenderar jag att göra bara själva "basen", och tillsätta creme fraichen sen vid uppvärmingen innan serveringen. Så hade jag iaf gjort. Men testa dig fram du... Det mesta brukar ju gå att frysa :) Lycka till om du testar :) Vänligen Bubba80
Riktigt god! Jag använde högrev. Uppskattades av alla här hemma från barn till pensionär?
Jag har tagit trattkantareller och 4 st plommon samt kompis GW R ödvin ca 2dl doftar och smakar gudomligt.
Jättegott! Använde högrev och mer vin. Kommer absolut att göra denna fler gånger. Mums!