Små fina biffar med läcker fyllning.
Hemlagade rårörda lingon är lätt att göra och passar bra till.
Instruktioner
- Blanda lingon och socker i en skål, rör om då och då tills sockret löst sig.
Finhacka schalottenlöken och stek den mjuk i ½ msk smör i en stekpanna.
- Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla en liten stund. Tillsätt ägg, salt, peppar, lök och timjan. Rör ner färsen och blanda till en smidig smet.
Skär västerbottensosten i kuber. Forma färsen till 12 biffar, fyll varje biff med en bit västerbottensost.
- Koka potatisen och pressa den med en potatispress i en stor skål, rör inte om. Lägg på ett lock så att det håller sig varmt.
Stek biffarna i smör tills de fått fin färg och är genomstekta.
Lägg upp i en form och vispa ur pannan med grädde och kalvfond.
- Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen.
Servera biffarna med ärtor, rårörda lignon, pressad mandelpotatis och sås.
Dekorera gärna med färsk timjan.
Publicerat den
10 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar