Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffar fyllda med västerbottensost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små fina biffar med läcker fyllning. Hemlagade rårörda lingon är lätt att göra och passar bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda lingon och socker i en skål, rör om då och då tills sockret löst sig. Finhacka schalottenlöken och stek den mjuk i ½ msk smör i en stekpanna.
  2. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla en liten stund. Tillsätt ägg, salt, peppar, lök och timjan. Rör ner färsen och blanda till en smidig smet. Skär västerbottensosten i kuber. Forma färsen till 12 biffar, fyll varje biff med en bit västerbottensost.
  3. Koka potatisen och pressa den med en potatispress i en stor skål, rör inte om. Lägg på ett lock så att det håller sig varmt. Stek biffarna i smör tills de fått fin färg och är genomstekta. Lägg upp i en form och vispa ur pannan med grädde och kalvfond.
  4. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Servera biffarna med ärtor, rårörda lignon, pressad mandelpotatis och sås. Dekorera gärna med färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.