Cajunkrydda ger extra sting till den här värmande grytan med strimlad biff, selleristjälkar, grön paprika och tomater.
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor, cirka 5x½ cm. Hacka löken och sellerin. Kärna ur paprikan och tärna den fint. Finhacka vitlöken. Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttstrimlorna och bryn dem runtom fyra-fem minuter. Lägg över köttet på ett fat.
- Tillsätt resten av oljan till stekpannan och lägg i lök, selleri och paprika. Sänk till medelvärme och fräs två-tre minuter under omrörning tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 30 sekunder under omrörning.
- Tillsätt köttstrimlorna till grönsakerna. Blanda ner tomater, tomatpuré och ½ tsk cajunkrydda. Låt sjuda ca åtta minuter tills såsen reducerats något. Smaka av med salt, peppar och cajunkrydda och servera.
Publicerat den
29 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar