Gott, saftigt och samtidigt ett fast bröd som har strykande åtgång här hemma.
Glutenfritt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en 1½-liters brödform.
- Hacka valnötterna. Smält smöret i en kastrull tillsammans med brödkryddorna. Ta av från värmen och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser tillsammans med de hackade valnötterna i en degbunke. Vispa samman äggen pösigt. Rör ner kesella, vinäger och avsvalnat smör i äggsmeten. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa på mycket låg effekt. Vispa noga tills allt är väl blandat.
- Fördela smeten i brödformen. Skaka formen och tryck till så att smeten fördelar sig jämnt. Blöt handen i lite vatten och släta till ovansidan på brödet. Täck med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Ta bort folien och grädda vidare 45-50 minuter. Känn med sticka, brödet ska inte vara kladdigt. Låt brödet svalna i formen.
Publicerat den
22 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar