Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Birgittas bästa valnötsbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott, saftigt och samtidigt ett fast bröd som har strykande åtgång här hemma. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en 1½-liters brödform.
  2. Hacka valnötterna. Smält smöret i en kastrull tillsammans med brödkryddorna. Ta av från värmen och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser tillsammans med de hackade valnötterna i en degbunke. Vispa samman äggen pösigt. Rör ner kesella, vinäger och avsvalnat smör i äggsmeten. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa på mycket låg effekt. Vispa noga tills allt är väl blandat.
  3. Fördela smeten i brödformen. Skaka formen och tryck till så att smeten fördelar sig jämnt. Blöt handen i lite vatten och släta till ovansidan på brödet. Täck med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Ta bort folien och grädda vidare 45-50 minuter. Känn med sticka, brödet ska inte vara kladdigt. Låt brödet svalna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.