Eleganta och krispiga Italienska skorpor med chokladöverdragna kaffebönor och torkade körsbär.
Instruktioner
- Värm ugnen till 150 grader.
lägg polentagrynen och sockret i en stor skål och sikta över mjölet och bakpulver. Rör om och gör en grop i mitten.
Vispa samman äggen och vaniljsocker och häll blandningen i gropen. Tillsätt körsbär, kaffebönor och mandel, rör om.
Knåda försiktigt ihop ingredienserna till en lös deg.
- Forma degen till en rulle med måtten 20x10x2 cm och lägg rullen på en smord bakplåt. Grädda den guldgul i ca 30 minuter.
- Ta ut plåten och stäng inte av ugnen. Låt rullen svalna i ca 5 minuter och skär den sedan i cm tjocka skivor. Lägg tillbaka skivorna på plåten och grädda dem i 15-20 minuter tills de är knapriga och guldbruna. Vänd dem efter halva tiden.
- Ta plåten ur ugnen och låt skorporna svalna på galler.
Publicerat den
16 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar