Biskviälskarens dröm - en stor och lyxig jättebiskvi fylld med läcker chokladtryffel med apelsin. Den är dessutom ganska lätt att baka.
Använd till exempel Cointreau som smaksättare i tryffeln.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Botten:
Kör mandelmassan i en matberedare tillsammans med äggvitorna till en smet, eller riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan. Bred ut smeten i en rundel, ca 22 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på nedersta falsen i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna.
- Apelsintryffel:
Koka upp grädden. Bryt ner chokladen och rör tills den smält. Låt svalna till 35 grader. Rör ner smör, apelsinskal och likör. Låt svalna, utan att stelna för mycket.
- Bred ut tryffeln på bottnen, något toppig i mitten. Låt stelna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen innan du ska glasera med choklad.
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och ringla den över den kalla tryffeln, börja i mitten och fortsätt ut mot kanterna. Låt kallna.
- Förvara tårtan i kylskåp fram till serveringen. Det går också bra att frysa den.
Publicerat den
24 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar