Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Björnbär, hallon eller blåbär - fyll kakan med de bär du har!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt smöret smälta och svalna. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker poröst och rör ner smör och citronsaft. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Fördela björnbären över kakan och strö över gelésocker (som drar åt sig lite vätska från bären). Grädda i ugnen 35-40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammakavat 2 oktober 2008

    Jätte god !! Hade inte gele'socker, så jag tog lite potatismjöl + socker i stället! Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.