Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärskaka med gräddfyllning

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Lite lyxigt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form på ca 25 cm i dm. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och rör smeten slät. Sikta ner de torra ingredienserna och rör samman till en slät konsistens. Tryck ut degen jämnt i pajformen. Lägg björnbären i en påse med potatismjöl, skaka lätt om. Häll ut det i botten på formen. Vispa äggen lätt och rör ner de övriga ingredienserna till en slät smet. Häll smeten över bären. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
  2. Servera med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.