- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
En syrlig paj som är jätte god med blåbären inbakade i pajen. Denna pajen har aldrig varat länge.
Instruktioner
- Pajdeg:
- Blanda mjöl, socker, och salt. Skär i smöret tills det liknar mannagryn. Blanda i ägg gulan och 2 msk isvatten, och blanda snabbt ihop tills det liknar en deg. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 minuter.
- Rulla ut degen så den är lite större än pajformen. . Rulla upp degen pa en rull-kavel och lägg degen i pajformen, helst en pajform med avtagbar botten. Tryck degen i formen och använd överbliven deg till att förstärka sidorna. Vila i kylen i 30 minuter.
- Värm ugen till 175 grader. Sätt pajen på en bakplåt och pricka pajbotten med en gaffel. Täck med bakpapper och fyll med vikter eller torkade bönor. Baka i 25 minuter. Ta bort vikter och bakpapper. Vispa lätt ägg vitan med 1 tsk isvatten och borsta paj botten och sidorna och sätt till sidan för att kallna.
- Fyllning:
- Vispa ihop ägg, socker, citron juice, grädde, citron skal, och salt. lägg i blåbären i den svala pajbotten och häll fyllningen över blåbären. Baka i 20-25 minuter tills pajen är färdig. Pajen är färdig när krämen är fast men rör sig lite när man skakar pajen försiktigt.
- Kyl till rumstemperatur och servera. Servera som är eller med vanijlglass eller vispgrädde.
Publicerat den
18 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
verkar super!