Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbär och Citron Paj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

En syrlig paj som är jätte god med blåbären inbakade i pajen. Denna pajen har aldrig varat länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg:
  2. Blanda mjöl, socker, och salt. Skär i smöret tills det liknar mannagryn. Blanda i ägg gulan och 2 msk isvatten, och blanda snabbt ihop tills det liknar en deg. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 30 minuter.
  3. Rulla ut degen så den är lite större än pajformen. . Rulla upp degen pa en rull-kavel och lägg degen i pajformen, helst en pajform med avtagbar botten. Tryck degen i formen och använd överbliven deg till att förstärka sidorna. Vila i kylen i 30 minuter.
  4. Värm ugen till 175 grader. Sätt pajen på en bakplåt och pricka pajbotten med en gaffel. Täck med bakpapper och fyll med vikter eller torkade bönor. Baka i 25 minuter. Ta bort vikter och bakpapper. Vispa lätt ägg vitan med 1 tsk isvatten och borsta paj botten och sidorna och sätt till sidan för att kallna.
  5. Fyllning:
  6. Vispa ihop ägg, socker, citron juice, grädde, citron skal, och salt. lägg i blåbären i den svala pajbotten och häll fyllningen över blåbären. Baka i 20-25 minuter tills pajen är färdig. Pajen är färdig när krämen är fast men rör sig lite när man skakar pajen försiktigt.
  7. Kyl till rumstemperatur och servera. Servera som är eller med vanijlglass eller vispgrädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EowynUndomiel 21 oktober 2008

    verkar super!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.