Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärs och limecheesecake

 
Skriv ut

Variera cheesecaken genom att använda hallon, eller röda vinbär istället för blåbär

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Krossa kexen till små smulor. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut smuldegen till en jämn botten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, botten skall vara gyllenbrun och krispig. Låt svalna.
  2. Lägg en tredjedel av blåbären i en kastrull. Häll på 3 msk vatten, 1 ½ dl av råsockret och skalet från 1 lime. Koka i 2 minuter eller tills bären håller på att spricka. Sätt kastrullen åt siddan och låt svalna. Sila av saften i en liten kastrull, ställ åt sidan och och spara bären.
  3. Fyllning: Vispa grädde, kesella och créme fraiche med 1 dl råsocker, limeskal och limesaft till en jämn smet. Blanda gelatinpulvret med vatten i en kopp och låt stå ca 5 minuter. Lös upp gelatinet i micron full effekt, max 800 w, ca 20 sekunder eller i vattenbad. Vispa upp lite av gelatinblandningen i smeten och tillsätt sedan resten och blanda väl.
  4. Vänd försiktigt ner de kokade bären i smeten så att färgen blir strimmig. Bred ut över kakbotten och låt stå kallt i minst 4 timmar eller tills smeten stelnat.
  5. Koka den sparade saften i 2-3 minuter, så att den blir sirapsliknande. Blanda ner resten av de färska bären och låt svalna. Ta försiktigt ut kakan ur formen och lägg på ett fat. Lägg på bären och ringla bärsirapen ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.