Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka av bakpulverdeg

 
Skriv ut

Mycket lätt kaka att göra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör poröst ihop smör och socker. Rör ned ägg och mjölk eller grädde. Sikta ner mjöl och bakpulver.
  2. Knåda degen slät och tryck ut i smord form eller kavla ut och lägg i form. Ej för tunt.
  3. Socker och blåbär strös ut över degen efter tycke och smak. Vik in degen så att det bildas som en ram/kant runt bären. Pensla med ägg på denna ram/kant. Grädda sedan i ugn ca. 20 minuter, ugnsvärme 200-225 grader.
  4. OBS! Är bären väldigt blöta kan man sikta över lite potatismjöl innan gräddning i ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.