Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med gelétäcke

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fräsch kaka, som de flesta gillar! Lönar sig att prova på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Krossa digestivekexen och blanda dem med det smälta smöret. - Fördela kexmassan i en form med löstagbarkant (24-26cm i diameter), kom ihåg att lägga bakplåtspapper på bottnen. Ställ i kylen medan fyllningen lagas.
  2. Vispa grädden. Blanda den vispade grädden med crème fraîche, sockret och vaniljsockret. Bred fyllningen på kexbottnen, och ställ i kylen.
  3. Koka upp 2 dl vatten och häll under ständig omrörning i gelésockret. Låt småputtra tills det tjocknar. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna en aning under omrörning. (Gelén tjocknar medan den svalnar.) Ta med en matsked och bred försiktigt ut gelén över bären tills de är täckta. Lägg i kylskåp en stund.
  4. Avnjutes med en kopp kaffe!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.