Fräsch kaka, som de flesta gillar! Lönar sig att prova på.
Instruktioner
- Gör så här:
Krossa digestivekexen och blanda dem med det smälta smöret. - Fördela kexmassan i en form med löstagbarkant (24-26cm i diameter), kom ihåg att lägga bakplåtspapper på bottnen.
Ställ i kylen medan fyllningen lagas.
- Vispa grädden.
Blanda den vispade grädden med crème fraîche, sockret och vaniljsockret.
Bred fyllningen på kexbottnen, och ställ i kylen.
- Koka upp 2 dl vatten och häll under ständig omrörning i gelésockret. Låt småputtra tills det tjocknar.
Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna en aning under omrörning. (Gelén tjocknar medan den svalnar.)
Ta med en matsked och bred försiktigt ut gelén över bären tills de är täckta.
Lägg i kylskåp en stund.
- Avnjutes med en kopp kaffe!
Publicerat den
20 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar