Saftig blåbärskaka med supergod topping.
Instruktioner
- Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt. Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat, salt och kardemumma.
- Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd sist ner blåbären och blanda försiktigt men väl.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg ett bakplåtspapper i en avlång form, ca 30x20 cm och smöra papperet och formens kanter.
- Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter.
Kakan ska vara torr inuti när den är färdig- känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen.
Vänd upp kakan på ett fat eller skärbräda.
- Blanda alla ingredienser till toppingen till en fluffig kräm, gärna med elvisp.
Bred den på kakan och skär i kvadrater.
Publicerat den
17 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar