Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med valnötsströssel

 
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och gräddfilen.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  4. Blanda blåbär och mjöl i en separat skål.
  5. Rör ihop ingredienserna till strösslet.
  6. Häll hälften av smeten i formen. Strö över blåbären och hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
  7. Grädda kakan i ca 1 timme. Täck med folie mot slutet om den börjar få för mycket färg.
  8. Låt kakan svalna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.