Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Saftiga och stora blåbärsmuffins med extra allt! Använd fast blåbärssylt, är sylten för rinnig kommer muffinsen inte klara av all vätska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt med stabila pappersformar.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda gräddfil, mjölk och vaniljextrakt i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.
  3. Häll omväxlande mjölblandningen och gräddfilen i äggblandningen, mjölet i tre omgångar och gräddfilen i två. Vänd ner de färska blåbären och det rivna citronskalet. Om du använder frysta bär, ta dem direkt ur frysen utan att tina. Rör inte för mycket eftersom blåbären då färgar smeten.
  4. Fördela smeten i formarna och fyll varje muffins med 1 tsk blåbärssylt. Grädda 25-30 minuter och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.