Saftiga och stora blåbärsmuffins med extra allt!
Använd fast blåbärssylt, är sylten för rinnig kommer muffinsen inte klara av all vätska.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Förbered en muffinsplåt med stabila pappersformar.
- Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda gräddfil, mjölk och vaniljextrakt i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.
- Häll omväxlande mjölblandningen och gräddfilen i äggblandningen, mjölet i tre omgångar och gräddfilen i två. Vänd ner de färska blåbären och det rivna citronskalet. Om du använder frysta bär, ta dem direkt ur frysen utan att tina. Rör inte för mycket eftersom blåbären då färgar smeten.
- Fördela smeten i formarna och fyll varje muffins med 1 tsk blåbärssylt. Grädda 25-30 minuter och låt svalna på galler.
Publicerat den
22 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar