Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins

 
Skriv ut

Muffins med dinkelmjöl, blåbär och solroskärnor som är enkla och snabba att baka. Blir 6-8 stycken i modell medium muffinsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Rör smör och socker vitt och pösigt med elvispen. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner mjölken. Blanda dinkelvetemjölet med vaniljsocker och bakpulver, och rör ner mjölblandningen i smeten.
  3. Fyll smeten till 2/3 i stora muffinsformar av papper. Lägg en sked med blåbär ovanpå varje och tryck ner i smeten. Strö över solroskärnor.
  4. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på galler. Sikta över florsocker vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.