Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkåls- och potatissoppa med skum

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Uppvispad lättmjölk ger den goda blomkålssoppan ett vackert skum

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka potatis, lök och vitlök. Fräs det i olja 1-2 min i en kastrull utan att det tar färg. Bryt blomkålen i buketter. Häll på buljong och tillsätt blomkålen. Låt den koka mjuk i buljongen under lock ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät. Rör ner parmesanosten och låt den smälta ner. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva baguetten och rosta den lätt i torr stekpanna. Bred på färskost. Värm mjölken och vispa kraftigt till ett skum.
  4. Häll upp soppan i glas och lägg på skummet och pudra över lite paprikapulver. Servera nyrostat bröd med färskost till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.