Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättgjord och god allt-i-ett rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela auberginen på längden och skär i breda skivor. Salta och peppra och stek dem i olivoljan i en stekpanna på medelvärme ca 10 minuter.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen och tillsätt buljongtärning och kryddorna i vattnet.
  3. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda saft och skal med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skär tomaterna i bitar. Strimla kalkonköttet. Rör ner allt i bulgurn. Salta och peppra ordentligt. Toppa med auberginen.
  5. Servera bulgurn med citronyoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.