Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönburgare med mangosalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig burgare med touch av Orienten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök, vitlök och morötter. Riv löken grovt och morötterna fint på ett rivjärn. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem. Mixa bönorna i en mixer tillsammans med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, lök, vitlök, morötter, kryddor, ägg och majsstärkelse.
  2. Klicka smeten med en sked direkt i stekpannan (8 stycken) och forma dem till biffar. stek dem salta i oljan 3-4 minuter på varje sida.
  3. Skala mangon och skär bort fruktköttet från kärnan och skalet. Tärna fruktköttet och tomaterna fint. Kärna ur och strimla chilin fint. Blanda allt med limesaft, socker och hackad koriander.
  4. Servera med varmt naanbröd och matyoghurt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.