Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönotto med zucchini och bella verde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smart och kolhydratssnål variant på risotto!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i 1-2 cm stora bitar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en traktör- eller stekpanna ett par minuter, utan att det får färg. Tillsätt zucchinin och fräs ytterligare några minuter.
  2. Tillsätt vatten, vin, timjan och buljongtärning. Koka upp och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt bönor och färskost. Låt koka ytterligare ca 5 minuter, tills det kokat ihop. Ta från värmen. Rör ner finriven parmesanost, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Fräs sparrisbroccolin hastigt i 1 msk olja i en stekpanna tills den får färg (den ska fortfarande vara knaprig). Salta och peppra.
  4. Servera bönotton med sparrisbroccolin, rostade pumpakärnor och finriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.