Smart och kolhydratssnål variant på risotto!
Instruktioner
- Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i 1-2 cm stora bitar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en traktör- eller stekpanna ett par minuter, utan att det får färg. Tillsätt zucchinin och fräs ytterligare några minuter.
- Tillsätt vatten, vin, timjan och buljongtärning. Koka upp och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt bönor och färskost. Låt koka ytterligare ca 5 minuter, tills det kokat ihop. Ta från värmen. Rör ner finriven parmesanost, 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Fräs sparrisbroccolin hastigt i 1 msk olja i en stekpanna tills den får färg (den ska fortfarande vara knaprig). Salta och peppra.
- Servera bönotton med sparrisbroccolin, rostade pumpakärnor och finriven parmesanost.
Publicerat den
4 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar