Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönpiroger med chili

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Piroger med texmex smak och lite hetta. Passar bra att förbereda, frysa in och ha på lut i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Ljumma vattnet till 37°. Rör ut jästen ilite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under duk ca 40 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 10-12 delar
  3. Fyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Fräs de båda löksorterna och pepparfrukten i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med 1-2 min. Häll i vattnet och tillsätt spiskummin, socker och salt. Låt puttra utan lock ca 5 min.
  4. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Hacka dem grovt. Rör ner bönorna i lökröran och låt kallna. Hacka koriandern och blanda i röran.
  5. Sätt ugnen på 225°. Ta upp den jästa degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 12 cm i diameter. Lägg en klick bönröra på varje rundel och vik ihop degbitarna till halvmånar. Tryck till ordentligt i kanten med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler. Pirogerna är goda både varma och kalla. Servera gärna med en klick gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.