Piroger med texmex smak och lite hetta. Passar bra att förbereda, frysa in och ha på lut i frysen.
Instruktioner
- Degen:
Ljumma vattnet till 37°. Rör ut jästen ilite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet.
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg.
Jäs under duk ca 40 min.
- Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 10-12 delar
- Fyllning:
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Fräs de båda löksorterna och pepparfrukten i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med 1-2 min. Häll i vattnet och tillsätt spiskummin, socker och salt. Låt puttra utan lock ca 5 min.
- Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Hacka dem grovt. Rör ner bönorna i lökröran och låt kallna. Hacka koriandern och blanda i röran.
- Sätt ugnen på 225°. Ta upp den jästa degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 12 cm i diameter. Lägg en klick bönröra på varje rundel och vik ihop degbitarna till halvmånar. Tryck till ordentligt i kanten med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler. Pirogerna är goda både varma och kalla. Servera gärna med en klick gräddfil.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar