Ett bröd för alla som är laktos-, mjölkprotein- och äggfritt.
Innehåller gluten.
Instruktioner
- Ugn 250°
- Rör ut jästen med vattnet i en degbunke.
Tillsätt rågsikt och 6 dl vetemjöl, arbeta degen ca 5 minuter.
Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timma.
- Tillsätt salt, olja, pumpakärnor och nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter.
- Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och arbeta ev i resten av mjölet.
- Forma degen och sno den till en lång längd ca 40 cm.
- Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250°.
- Pensla degen med vatten och strö på pumpakärnor.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
- Låt brödet svalna på galler.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
1 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar