Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondmoran enkla tjälknöl

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Denna rätt kan göras med vilket kött man själv önskar. Passar fläsk-,nöt-,får- och vilt-kött. Kryddningen avgör man själv. Superenkelt recept som alla klarar av och kan förgylla och överraska i alla hushåll!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag fram en ugnssäker form i lämplig storlek, inte allt för stor då flyter kryddorna bort.
  2. Täck botten på formen med grovsaltet. Lägg på de kryddor ni önskar. De som står i receptet är endast förslag som jag vet smakar bra. Lägg gärna också på någon typ av frukt eller pressa saften över saltet.
  3. Placera sedan den djupfrysta steken ovanpå saltet och kryddblandningen. Ställ i kall ugn och vrid upp temperaturen till 90 grader. Det får inte börja koka. Låt stå i ugn ca 12 timmar, över natten eller under dagen för sen middag.
  4. Tag ut steken ur ugnen och lyft upp steken från salt och kryddor. Skrapa av eventuell salt från stekens undersida. Linda ugnsfolie runt steken och låt den vila något. Skölj ur ugnsformen. Lägg upp och skär steken i tunna skivor.
  5. Servera till kokt eller ugnsstekt potatis, kokt hel bulgur eller till kokt ris. Kokta grönsaker eller en krispig sallad är ett måste till rätten.Gör en god sås och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.