Lufttorkad skinka kan bytas ut mot julskinka eller fårfiol.
Instruktioner
- Ansa, skär bort stocken och skär kålen i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär selleri och potatis i små bitar. Skär skinka i mindre bitar
- Fräs lök, vitlök och skinka i oljan ca 3 min utan att de tar färg. Tillsätt selleri och potatis och fräs på svag värme 2-3 min. Smula ner buljongtärningar, tillsätt tomatpuré och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet, koka upp och sjud soppan under lock ca 20 min.
- Tillsätt kål och persiljestjälkar. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka ca 15 min. Blanda ner bönorna. Smaka av med salt och peppar.
- Ta grytan från värmen och låt stå minst 1-2 timmar, gärna över natten. Värm soppan inför serveringen.
Publicerat den
18 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar