Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bouillabaisse med citronaioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En doftande soppa med vitlök, fänkål, apelsin, saffran som är vacker, mager, smakrik och dessutom trevlig bjudmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med citronaiolin. Pressa vitlöken och blanda med kesella, kryddor och citron. Häll upp i en skål och ställ kallt.
  2. Skala och hacka lök, purjolök och vitlök. Skala potatisen och skär den i ganska stora bitar eller klyftor. Fräs löken glansig i olja i en soppgryta, lägg i kryddorna, häll på vitt vin och koka upp.
  3. Häll på vatten eller buljong, lägg i potatisen och koka upp. Sjud ca 15 minuter tills potatisen är knappt mjuk. Vispa i saffran och småkoka ytterligare 5 minuter. Strö över persilja och servera med citronaiolin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.