En klassisk gammaldags lunchrätt på Göteborgs krogar
Instruktioner
- Lägg köttet i en stor gryta med kallt vatten och koka upp. Häll av vattnet, tvätta köttet och grytan.
- Lägg tillbaka köttet i grytan, tillsätt kallt vatten så det väl täcker köttet. Tillsätt ½ gul lök, lagerblad, salt och pepparkorn.
- Koka upp, sänk sedan värmen så köttet sjuder, skumma väl. Låt koka tills köttet känns färdigt.
- Ta upp köttet och lägg i en långpanna, lägg en annan långpanna över köttet och ställ en tyngd ovanpå. (kan vara ett par liter vatten i en kastrull). Låt stå kallt minst över natten.
- Skiva resterande lök och stek den brun.
- Skiva oxbringan i tunna skivor, stek dem i stekpanna och lägg den brynta löken ovanpå.
- Servera med ett gott potatismos.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar