Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräckt färsk oxbringa

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En klassisk gammaldags lunchrätt på Göteborgs krogar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en stor gryta med kallt vatten och koka upp. Häll av vattnet, tvätta köttet och grytan.
  2. Lägg tillbaka köttet i grytan, tillsätt kallt vatten så det väl täcker köttet. Tillsätt ½ gul lök, lagerblad, salt och pepparkorn.
  3. Koka upp, sänk sedan värmen så köttet sjuder, skumma väl. Låt koka tills köttet känns färdigt.
  4. Ta upp köttet och lägg i en långpanna, lägg en annan långpanna över köttet och ställ en tyngd ovanpå. (kan vara ett par liter vatten i en kastrull). Låt stå kallt minst över natten.
  5. Skiva resterande lök och stek den brun.
  6. Skiva oxbringan i tunna skivor, stek dem i stekpanna och lägg den brynta löken ovanpå.
  7. Servera med ett gott potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.