Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brie- och salamipaj

 
Skriv ut

En paj för alla korv och ostälskare. Mycket smak och enkel att lyckas med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och smör tills smöret är fördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker till en normalstor paj på ca 26 cm i diameter.
  2. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i 200 grader.
  3. Finhacka löken och skär osten i skivor. Klipp eller strimla salamin i mindre bitar. Täck botten av pajskalet med brie och varva sedan salami, brie och rödlök.
  4. Vispa samman ägg och mjölk. Häll stanningen i pajskalet och grädda i ca 40 minuter i 200 grader. Låt svalna något innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.