Variera de klassiska hamburgerbröden med ett läckert Brioche bröd.
Brödet är även gott att äta till frukost, mellanmål eller till en soppa.
Instruktioner
- Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek långsamt i smör och socker så att löken karamelliseras och det mesta av vätskan kokar bort. Krydda med salt. Låt kallna.
- Värm vatten och mjölk till 45 grader. Häll blandningen över jästen. Tillsätt den karamelliserade löken, ägg, mjöl, salt och peppar. Arbeta i hushållsassistent till en smidig deg. Forma till en boll och låt jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
- Dela degen i 12 bitar och forma till runda bollar. Platta till dem lätt och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa upp ägget tillsammans med bikarbonat. Pensla bröden och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler och skär upp före servering.
Publicerat den
21 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar