Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brioche med rosmarin och lök

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Löken blir mild och mjäll i smaken när den bakas in i briochen. Tillsammans med rosmarin blir det extra gott. När brödet kallnat passar det utmärkt att rosta och servera med någon god röra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva löken fint och stek den mjuk och glansig i lite smör. Låt kallna.
  2. Blanda smör, socker, salt och vetemjöl till en grynig massa. Gör det förhand med fingertopparna eller i matberedare. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
  3. Tillsätt äggen och vispa till en smet. Vänd ner mjölblandningen och blanda till en deg. Knåda försiktigt in rosmarin och den stekta löken i degen.
  4. Smörj en brödform, ca 1½ liter. Lägg degen i formen och låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla brödet med uppvispat ägg och grädda det i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Prova med en sticka för att se om brödet är klart. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.