Löken blir mild och mjäll i smaken när den bakas in i briochen. Tillsammans med rosmarin blir det extra gott.
När brödet kallnat passar det utmärkt att rosta och servera med någon god röra.
Instruktioner
- Skiva löken fint och stek den mjuk och glansig i lite smör.
Låt kallna.
- Blanda smör, socker, salt och vetemjöl till en grynig massa.
Gör det förhand med fingertopparna eller i matberedare.
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
- Tillsätt äggen och vispa till en smet. Vänd ner mjölblandningen och blanda till en deg. Knåda försiktigt in rosmarin och den stekta löken i degen.
- Smörj en brödform, ca 1½ liter. Lägg degen i formen och låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla brödet med uppvispat ägg och grädda det i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Prova med en sticka för att se om brödet är klart. Låt svalna.
Publicerat den
6 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar