Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolisoppa med surdegskrutonger och turkisk yoghurt

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vitaminbomb i flytande form! Broccoli är supernyttigt, och soppa är ett enkelt sätt att få i sig de gröna buketterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela broccolin i mindre bitar, strimla purjon och hacka löken. skala och skär även potatisen i mindre bitar. Fräs purjo och lök i några matskedar olivolja i en stor kastrull utan att det tar färg. Lägg i broccoli och potatis och häll över 1 liter vatten. Smula ner buljongtärningarna och låt allt koka tillsammans i ca 15 minuter.
  2. Tillsätt mjölken och mixa alltihop direkt i kastrullen med hjälp av en stavmixer eller häll över i en matberedare, till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och låt soppan få ett snabbt uppkok strax före servering.
  3. Skär brödet i tärningar, lägg på ett ugnsfast fat. Finhacka vitlök, blanda med krutongerna och ringla över olivolja. Strö några nypor flingsalt över och blanda runt. Rosta mitt i ugnen på 225 grader grillvärme några minuter tills brödet fått en gyllene färg. Blanda runt efter någon minut.
  4. Servera soppan varm med frasiga brödkrutonger och en klick turkisk yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.